7 epätavallista lahjaideaa kahvikaverille - Kahvikaveri

7 epätavallista lahjaideaa kahvikaverille

Antti
Tarinat
#kingitused

Kukaan ei pidä paniikista, lahjojen hankkimisesta 3 päivää ennen joulua, vai? Tämä on se paikka, kun me KahviKaverilta astumme kuvioihin ja autamme sinua valmistautumaan Joulun odotukseen rennommin. Löysimme Sinulle 7 mielenkiintoista joululahjaideaa, joita jokainen kahvin ystävä rakastaisi. Ei kuppeja, lupaan!

Kahvikasvi

Okei okei, ollaksemme rehellisiä, et kuitenkaan luultavasti kasvattaisi plantaasia ja aloittaisi omaa kahvibisnestä siitä. Kuitenkin kodin sisustukseen, todelliselle kahvin ystävälle, se sopii täydellisesti. Jos siitä huolehditaan ja hoidetaan kunnolla, se saattaa kukoistaa kesällä ja kärsivällisimmät voivat jopa löytää muutaman kahvimarjan. Tavallinen huonelämpötila sopii hyvin tälle kasville, eikä se vaadi niin paljoa aurinkoa kuin luulisi.

Kahvi maistelu tai barista-kurssi

Siitä voi tulla epätavanomainen tapa viettää aikaa ystävien kanssa ja laajentaa kahvitietämystä uudelle tasolle. Oikean ammattihenkilön avulla voit tutustua paitsi kahvin historiaan myös oppia valmistamaan hienoja kahvijuomia itse. Löydät sen esimerkiksi Amazon:lta.

Tee

Riippumatta siitä kuinka paljon rakastat kahvia, aina on paikka myös teelle. Olemme salaa sitä mieltä, että ne jotka väittävät etteivät pitäisi teestä, eivät todellakaan ole saaneet hyvää kupillista teetä. Joulu voisi olla hyvä mahdollisuus saada ystäväsi tai perheesi oikealle tielle. Voit aloittaa esimerkiksi Harney and Sons -tuotteilla. Pohjaton kuppi teetä, piparkakut ja jouluvalot taustalla eivät koskaan mene pois muodista.

Epätavallinen kahvinkeitin

Entä jos valmistaisimme kahvin eri tavalla kuin muut? Monia erikoisia kahvin valmistusmenetelmiä ovat Aeropress, Hario V60, Chemex, French Press. Myös, hieman tuntemattomampi – Bacchi – todellinen italialainen espressokeitin, joka toimii myös sähkökatkon aikana. Erityisen tukeva kahvinkeitin voi olla täydellinen klassisten koneiden ystäville, jotka suosivat enemmän perinteisiä menetelmiä kuin automaattisia valmistustapoja. Ainoa sen haittapuoli – mielenkiintoinen kone herättää aina kysymyksiä vierailta ja sinun täytyy jakaa kahvisi heidän kanssaan.

Kahvi aiheinen kirja

Youtube- tai blogit (erityisesti tämä) ovat täynnä hyviä vinkkejä, mutta ei pidä unohtaa vanhoja viisauden aarteita – kirjoja. Useimmiten ne tarjoavat syvällisempää ja yksityiskohtaisempaa tietoa, joten jos sinulla on ystävä, joka unelmoi olevansa Kahvifilosofian tohtori, tämä voi olla täydellinen lahja hänelle. Kahvi kirjallisuuden valikoima on todella laaja, esimerkiksi hyllyllämme oleva Anette Moldvaer:n “Coffee Obsession” -kirja, paljastaa parhaan kahvin salaisuudet kahvipavuista kuppiisi asti. Kahvin ystävät suosittelevat myös James Freemanin “Blue Bottle Craft of Coffee” tai Michaele Weissmanin “God in a Cup” kirjoja. Kirjat ovat aina hyvä idea … ja näyttävät hyvältä hyllyllä.

Kahvikone

Kahvikoneiden ei välttämättä tarvitse olla suuria tai kalliita, joten ne voivat olla läsnä jo ennen 50. syntymäpäivää. Esimerkiksi Lelit PL41E, vaikka tämä pieni kaveri ei ehkä näytä kovin erilaiselta kuin muut puoliautomaattiset kahvinkeittimet, tuotetun kahvin laatu on paljon kilpailijoita edellä. Aseistettuna korkealuokkaisella toiminnallisuudella ja ammattimaisella maidonvaahdottimella se sopii erinomaisesti hyvään kahviin, kotona tai pienissä toimistoissa.

Kupit

Luulitko todella, että jättäisimme luultavasti suosituimman lahjan koskaan pois Joululahjaluettelosta? Todella? Kuppien valikoimalle ei ole alkua eikä loppua, joten tänä vuonna ehdotamme, että yllätät sukulaisesi jollain erikoisemmalla kuin vain valkoisella kupilla, jonka kyljessä on joulutähti tai joulupukki. Esimerkiksi nämä hienot “Fellow” voivat olla täydellinen siihen tarkoitukseen.

Auttoiko yhtään helpottamaan täydellisen lahjan valitsemisessa? Jos sinulla on jotain lisättävää tähän luetteloon – lisää kommenttisi alle tai kerro meille mikä on ollut paras lahjasi, jonka olet koskaan löytänyt joulukuusen alta 😉