Specialty kahvipavut Java Ruby Rimbun, 200 g
-
Vain verkosta
Toimitus arviolta 1-4 arkipäivää *89% tilauksista toimitetaan perille kolmessa arkipäivässä
Tekniset tiedot
Yleiset ominaisuudet
Mitat ja paino
Tuotekuvaus
Tämä syrjäiseltä Jaavan saarelta kotoisin oleva kahvi yllättää makeilla marjaisilla vivahteillaan ja erinomaisen pehmeällä maullaan. Aluksi tunnet puolukan ja luumun maut, sitten tummien rypäleiden makea maku ottaa vallan ja viipyy suussasi jonkin aikaa kahvin juomisen jälkeen.
Sata vuotta sitten Länsi-Jaavan arabica -kahvia pidettiin maailman parhaana. Sitten se unohtui hetkeksi, koska ihmiset alkoivat juomaan teetä. Mutta vuonna 2002, kun kahvimarkkinat alkoivat kukoistaa uudelleen, arabica palasi vähitellen Länsi-Jaavan pelloille. Maatalouden ilmaston ja hyvän hoidon ansiosta alueen arabica-kahviviljelmät alkoivat pian tuottaa suuria määriä korkealuokkaista erikoiskahvia. Rimbun Jaya Abadi -tila, josta tämä kahvi on peräisin, sijaitsee Kamojangin vuoristossa. Täällä kahvikirsikoita poimitaan käsin ja prosessoidaan niiden merkittävien makujen vapauttamiseksi, jotka syntyvät niiden kasvaessa 1650 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella rikkaassa, vulkaanisessa maaperässä. Koska pavut on istutettu erityisellä peltometsäviljely-permakulttuuritekniikalla ja käsitelty Specialty standardien mukaisesti, tämä tuote on myös ympäristöystävällinen.
Tämän kahvin tarjonta on erittäin vähäistä, joten se kuuluu Limited Edition -sarjaan.
Poikkeuksellisen laadun ja makunsa ansiosta tämä kahvi on merkitty Specialtyksi. SCA-luokitusjärjestelmän mukaan se on saanut 87 pistettä 100:sta.
MAA: Indonesia
ALUE: Kamojang-vuori, Länsi-Jaava
Maatila: Rimbun Jaya Abadi
KORKEUS: 1650 m
LAJIKE: Andungsgari
PROSESSI: Washed
PAAHTOASTE: Kevyt keskitaso
MAKUMAAILMA: Puolukka, Punainen luumu, Tummat viinirypäleet
Suositeltavat valmistustavat: kaikki manuaaliset kahvinkeittotavat (V60, Chemex jne.).
Ainesosat: paahdetut kahvipavut.
Varastointi: säilytä suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.
Kahvipassi
Usein kysytyt kysymykset
Tämä kahvi on meidän yhteistyökumppaneiden paahtama yhdessä Liettuan hienoimmassa paahtimossa.
Specialty kahveihin kuuluvat maailman parhailla arvosteluilla lajikkeet. Saatat miettiä, että kuka niitä arvostelee ja miten? No, arvostelun hoitavat sertifoidut kahvimaistelijat. He arvioivat kahvin laadun Specialty Kahviliiton (SCA) asteikon mukaisesti. Siinä huomioidaan neljää kriteeriä: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö, valmiin juoman aroma ja sen makuominaisuudet. Vain 80-100 pistettä saaneet kahvit saavat specialty nimikkeen.
Pestyllä menetelmällä kahvipavut eroitetaan ensin kirsikoista, sitten ne fermentoidaan ja kuivataa, Tällä tavalla käsitelty kahvi on erittäin “puhtaan” makuista, jonka ansiosta sen makuominaisuudet ovat helpommin tunnistettavissa. Se on myös usein hedelmäisempi.
Nämä kahvipavut sopivat hyvin kaikkiin manuaalisiin valmistusmenetelmiin, kuten V60, Chemex yms.
Kyllä, nämä ovat arabica papuja Andungsgari alalajikkeesta.
Kysy kysymyksesi tuotteesta
Arvostelut